Sitemenu

zondag 9 mei 2021
left
content-main-left

Huidige kruiswaardering zegt weinig over het afkalfverloop

Een van de oorzaken van afkalfproblemen kan zijn het uiteenlopen van de afmetingen van het kalf en de ruimte in de harde geboorteweg. Vooral bij vaarzen is de ruimte van het geboortekanaal en de vorm (grootte) van het kalf een belangrijke faktor die tot geboortemoeilijkheden kan leiden. Onderzoek naar verband tussen afkalfproblemen en kruisvorm onder vaarzen is dan ook belangrijk. Aan de hand van honderden zwartbonte vaarzen van diverse afstamming is onderzoek naar de effektiviteit van de huidige kruisbeoordeling gepleegd. Gekonkludeerd wordt dat verbetering nodig wordt geacht

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
1984
Jaargang: 
1
Editie: 
3
Paginanummer(s): 
214 - 215
right