Sitemenu

vrijdag 28 februari 2020
left
content-main

zuivelbedrijf op de boerderij

Boerderij etalage voor consument

Familiekudde zorgt mede voor jaarlijks 13.000 tot 14.000 bezoekers op kaasboerderij De Ruurhoeve - in detail: koe en consument
Het verhaal achter de zelfgemaakte kaas is belangrijk op kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon.

Traditionele kaas met moderne robot

In tweeënhalf uur tijd maakt de' CheeseMaker' achttien boerenkazen
Een deel van de echte boerenkaas van het melkveebedrijf en de kaasmakerij van de familie Slob in Giessenburg wordt gemaakt met een hypermoderne robot.

Blije bokkensprongen

Joke Kottelenberg: "Koe in de wei is geweldige promotie voor onze sector" - boer in beeld
Op zuivelboerderij Effink in Markelo is publieke belangstelling al enkele jaren van harte welkom als Gerard en Joke Kottelenberg hun melkkoeien voor het eerst naar buiten laten.

Beste boerenkaas

Magdaléne Captein: "Ik bedenk niet van tevoren dat ik een keuringskaas ga maken"
Op een melkveebedrijf met 80 roodbonte melkkoeien wordt jaarlijks 600.000 kg quotum volgemolken, waarvan het overgrote deel voor de eigen kaasproductie is bestemd.

Feestelijke ijskarretjes

Patrick Danneels - 'Altijd werken in een positieve sfeer' - boer in beeld
Wel 70 soorten ijs telt het ijsassortiment, dat De IJshoeve uit Vivenkapelle voor zijn klantenconsumenten in petto heeft.

Bedrijf in dienst van zuivel

Luc Callemeyn: "We willen meerwaarde geven aan elke liter melk die het erf verlaat"
Reportage van een Belgisch melkveebedrijf, waar ook productie en verkoop van zuivel plaatsvinden. Daarnaast hebben Luc Callemeyn en zijn vrouw nog diverse plannen voor verbetering van de service

Nieuws

Nederlandse melkveehouders die hun melk zelf op de boerderij verwerken en zuivelproducten verkopen, hebben in het heffingsjaar 2011/2012 meer producten afgeleverd dan hun melkquotum toeliet.

Zelfzuivelaars die het quotum overschreden krijgen 480.000 euro superheffing

Nieuws

Nederlandse melkveehouders die de melk op het eigen bedrijf verwerken, hebben in het quotumjaar 2009-2010 fors meer producten afgeleverd dan hun melkquotum toeliet.

Zelfzuivelaars produceerden gemiddeld drie procent boven het quotum

Nieuws

Melkveehouders in Het Groene Woud zien af van het vermarkten en zelfzuivelen van eigen 'Groene Woud'-producten.

FrieslandCampina ziet niets in verzuivelen van streekproducten uit Het Groene Woud
right