Sitemenu

maandag 9 december 2019
left
content-main

voederkwaliteit

Schimmels als sluipmoordenaars

Twee op de drie melkveebedrijven kampen met mycotoxinebesmetting
Mycotoxines in het melkveerantsoen vormen een ongrijpbaar, maar niet te onderschatten risico.

Verbetering in verteerbaarheid

Kwaliteit van grasland is een belangrijke factor in voerefficiënte - gesponsorde serie - Ruwvoermanagement. Deel 3: Verbetering in verteerbaarheid
Hoe hoger de verteerbaarheid van gras, des te meer melk een koe eruit kan maken. Bij stijgende voerprijzen wint het kengetal voerefficiëntie aan economisch belang.

Veel meer dan veel, vlug, vaak en vers

Biestkwaliteit van meer factoren afhankelijk dan van gehalte immunoglobulinen
De gouden regel voor correct biest verstrekken klinkt bekend in de oren. Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er meer speelt dan het gehalte aan antistoffen in de biest.

Vruchtbaarheid als uitdaging

Extra aandacht voor rantsoen kalfkoeien vanwege hoog kaligehalte Russisch ruwvoer - melktoer
Het modern opgezette Russische melkveebedrijf Verhanovo heeft ambitie om te groeien.
right