Sitemenu

vrijdag 21 februari 2020
left
content-main

verwerking

Dierlijke restverwerking: niets blijft ongebruikt

Van dropjes tot porselein: de bestanddelen van het rund worden in ontelbaar veel producten verwerkt
Mensen eten vlees van runderen. Maar wat gebeurt er met de delen die niet gegeten worden? Botten, bloed, huid en vet: niets blijft ongebruikt.

Groene energie uit koeienmest

Mestvergisten is pas interessant bij 130 tot 150 melkkoeien en co-vergisting
In 6 verschillende scenario's zijn de kosten, opbrengsten en terugverdientijd van een mestvergistingsinstallatie berekend, waarbij de grootte van de vergister en de hoeveelheid energierijke toevoegsto

Van tank tot fabriek

Sleutelrol voor kwaliteitscontrole - de weg van... melk
Hoe verloopt het traject van melkkoeltank tot melkfabriek? In 10 stappen wordt in woord en beeld de route bij het Belgische zuivelbedrijf Milcobel gevolgd

Rundveehouderij in 2010

24 ondernemers (12 veehouders en 12 managers uit de agrarische industrie) voorspellen in 12 artikelen de kansen van hun bedrijven voor het jaar 2010

Van graan tot brok

Kwaliteitscontrole belangrijke factor in productie krachtvoer - de weg van... rundveebrok
In een beeldverslag wordt in een rundveevoerfabriek de weg van graan naar voederbrok gevolgd

Leerlooien

Stierenhuid geniet voorkeur bij meubelleer - de weg van... leer
In de Koninklijke Hulshof's Leerfabrieken in Lichtenvoorde wordt in 10 stappen in woord en beeld het verwerkingsproces van huiden gevolgd

Nieuws

Het traditionele gezinsbedrijf is in de toekomst steeds minder vaak de ideale bedrijfsvorm. Boeren en tuinders moeten specialiseren en samenwerken om aansluiting met de markt te kunnen blijven houden. Dat concluderen onderzoekers van LEI Wageningen UR. In het rapport ‘Voorbij het gezinsbedrijf?

Boeren moeten in de toekomst meer samenwerken

Nieuws

Natuurgebiedenmaaisel als strooisel

19-04-2009  · 1 reactie
Kort gemaakt maaisel uit natuurgebieden dat niet geschikt is als veevoer kan dienen als strooisel in potstallen en ligboxen. Willem van der Linden in Tienhoven demonstreerde op zijn zoogkoeienbedrijf hoe twee machines maaisel korter maken.
Willem van der Linden gebruikt oud riet dat hij hakselt tot strooisel

Nieuws

Op praktijkcentrum Nij Bosma Zathe zijn de eerste ervaringen met een draadloos sensornetwerk voor metingen aan individuele koeien gepresenteerd.
Sensoren registreren de bewegingen en houding van een koe

Nieuws

Een samenwerking van Campina, het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en stichting Natuur en Milieu moet leiden tot het gebruik van maatschappelijk verantwoorde soja door de leden van Campina.
right