Sitemenu

zondag 26 januari 2020
left
content-main

slachtdieren

Weinig afvoer is mogelijk

Afvoerpercentages op Nederlandse bedrijven variëren van 6 tot 57 procent
Onderzoekers uit Wageningen en Utrecht hebben het gedwongen afvoerpercentage op melkveebedrijven nader onderzocht.

Entrecote van een holsteinkoe

Vlees van holsteinkoeien als culinair hoogtepunt bij Pieter Lonneville van Tête Pressée
Holsteinvlees als culinair hoogtepunt. Chef-kok Pieter Lonneville kwam tijdens een rondreis in Spanje toevallig op het idee.

Dierlijke restverwerking: niets blijft ongebruikt

Van dropjes tot porselein: de bestanddelen van het rund worden in ontelbaar veel producten verwerkt
Mensen eten vlees van runderen. Maar wat gebeurt er met de delen die niet gegeten worden? Botten, bloed, huid en vet: niets blijft ongebruikt.

Vooruit met de melkcijfers

Hoger levenstotaal en gemiddelde dagproductie voor korter levende Vlaamse melkkoe - MPR Vlaanderen
De Vlaamse mpr-cijfers stijgen op alle fronten. Met meer melk per dag realiseert de korter levende Vlaamse melkkoe opnieuw een hogere gemiddelde levensproductie.

Hoeveelheid melk per levensdag breekt record

Bart Vink stevig aan kop in levensproductieklassement met bijna 80.000 kilo melk per afgevoerde koe
Net als vorig jaar daalt de levensproductie van de Nederlandse koe.

Veehouders veranderen afvoerbeleid

Lage productie minder vaak, celgetal vaker reden voor afvoer
Voeren melkveehouders hun koeien tegenwoordig om andere redenen af dan 20 jaar geleden? Die vraag beantwoorden Wageningse onderzoekers.

Fleckvieh blijvend dubbeldoel

Topfokbedrijf Tsjechisch Fleckvieh fokt op gezondheid, levensproductie en vleesproductie
Reportage van een Tsjechisch megabedrijf: 1.100 aandeelhouders bezitten gezamenlijk 800 Fleckvieh- en 600 Holsteinkoeien, waarbij 5.400 ha land beheerd worden

Andere tak van sport

Omschakelen van melk- naar vleesveehouderij vraagt omschakeling bedrijfsvoering
Elke dag stoppen er een aantal melkveehouders. Sommigen schakelen over op vleesveehouderij.

Evenwicht tussen koe en natuur

Familie Leffers niet alleen trots op zoogkoeien, maar ook op kwartelkoning en orchideeën
Bedrijfsreportage van een zoogkoeienbedrijf, waaraan door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten het beperkte beheer van 200 ha natuurgebied in erfpacht is uitbesteed

Meer koeien, minder zorg

Bert en Corne van Oosterhout: "Liever f 1000,- aan preventie dan f 500,- behandelkosten" - gezondheidszorg [: gezondheidsspecial: Preventie]
De redenen van hun extra aandacht voor preventieve gezondheidszorg op hun bedrijf met 120 melkkoeien, 100 vleesstieren en 650 vleesvarkens leggen 2 broers uit
right