Sitemenu

dinsdag 17 september 2019
left
content-main

melk

Ultieme zuivelboek?

Zuivelgeschiedenis behelst meer dan productie van boter en kaas
De geschiedenis van de Nederlandse zuivelindustrie is te boek gesteld. Althans, dat is de suggestie van uitgever en auteurs.

Weg van melk van koe naar klant

Modernisering van het melkvervoer bood kansen voor enorme kwaliteitswinst
De verzameling prentbriefkaarten van Hans Miltenburg geeft mooie voorbeelden van de weg, die de melk aflegde van het boerenbedrijf naar de consument.

Wat te doen met de extra melk na 2015?

Melkfabrieken bepalen melkprijspolitiek voor de vrije markt - NRM 2010
De grootste melkverwerkers van Nederland en Vlaanderen zijn helder over de afname van extra melk na de quotering: alle melk is welkom. Maar tegen welke prijs?

Melk, een veelzijdig ingrediënt

Bestanddelen van melk zijn een belangrijke bron voor ontelbaar veel producten: van toetjes tot badzout
Bij zuivel gaat de gedachte in eerste instantie uit naar melk, boter en kaas. Maar melk kent oneindig veel toepassingen in voedselproducten.

Bedrijfsplan onder vergrootglas

Adviseurs Rabobank, DLV en Alfa Accountants denken divers over quotumaankoop op het bedrijf van Jeroen Los in Willemsoord
Het melkveebedrijf van Jeroen Los staat figuurlijk op een kruispunt. De ondernemer uit Willemsoord nam het bedrijf in 2006 over van zijn ouders en overweegt nu te investeren in een nieuwe stal.

Even langs de 'melkdrive'

Laura Leijser - 'we hebben al heel wat kinderen van de cola afgekregen'
'Mensen halen melk bij ons omdat ze verse melk gewoon lekker vinden, maar ze gebruiken het ook voor het maken van pap, pannenkoeken of oliebollen.

Kritieke opbrengst van melk

Melkprijs die veehouder nodig heeft om aan alle verplichtingen ten voldoen
Nederland berekent het kengetal kritieke-melkopbrengstprijs op dezelfde wijze als Vlaanderen. Vlaamse boekhoudingen gebruiken naast de kritieke melkopbrengst de zogeheten bodemopbrengstprijs.

Melkvet en melkeiwit verdienen waardering - de vraag is

Hoeveel?
Achtereenvolgens worden besproken: verhouding waarde melkvet en melkeiwit, het voedingskundige aspekt (ten onrechte wordt vermeld, dat de veevoeders niet op eiwitgehalte maar op het gehalte aan aminoz

Melk kan nog gezonder

ASG wil meer inzicht in en bredere toepassing van bioactieve stoffen uit melk
Melk biedt niet alleen bescherming aan zuigelingen en pasgeboren zoogdieren. Ook gespeende dieren en volwassenen profiteren van de gezonde inhoudsstoffen in melk.

Gezondheid claimen

Biologische melk gezonder maar niet smaakvoller
Verslag van het EKO-congres 2005 met toespraken van Machteld Huber (Louis Bolk) en Herman Wijffels over de gezondheidseffecten van biologische zuivel en biologisch voedsel
right