Sitemenu

vrijdag 24 januari 2020
left
content-main

dierlijke producten

Diergezondheid vereiste

Veehouderijsector moet oppassen om 'licence to produce' niet te verspelen - themabijeenkomst
De Nederlandse consument maakt zich zorgen om diergezondheid en dierwelzijn, zo bleek op een symposium in Oosterbeek.

Selektie op de tweede-trimesterprodukties biedt aantrekkelijk perspektief

De belangrijkste resultaten van onderzoek, gestart in 1982, naar het verbeteren van methoden om melkproduktiegegevens te corrigeren en de produktie te voorspellen worden weergegeven.

Stierenkeuze

Wel of geen extra aandacht aan de gehalten schenken?
De vraag blijft "Hoe moeten fokstieren geselecteerd worden?". In verband met de superheffing en het onbekend zijn van de duur daarvan, is het moeilijk om een goed antwoord te geven.

Koeiehuid

De waarde van koeie- en kalverhuiden 20 eeuwen geleden en nu

Opnieuw sterke produktiestijging: de Nederlandse Melkkoe realiseerde 500 kg vet en eiwit

De hoogste produktie werd gerealiseerd in de provincie Flevoland; voor het eerst in de geschiedenis werd de melkproduktiegrens van 7000 kg melk per koe per jaar overschreden

Boeren met kwotum: invloed van voeding op gehalten in melk

Kwaliteit van het ruwvoer, de kwaliteit van het krachtvoer, de rantsoensamenstelling en het voersysteem zijn vier aspecten die in de gaten gehouden kunnen worden i.v.m.
right