Sitemenu

dinsdag 28 januari 2020
left
content-main

boterzuurbacteriën

Zijkant kuilen kwetsbaar

Rand van graskuil vaak broeinest van boterzuurbacteriën - serie boterzuur, plaaggeest van kuil tot kaas
Deel 1 van een serie van 6 over maatregelen voor het tegengaan van de boterzuurbacterie

Selecteren in kuilvoer

Met scherpe snede besmette plekken omzeilen - serie Boterzuur, plaaggeest van kuil tot kaas
Betreffende problemen met boterzuurbacteriën volgt na het inkuilen nu de bewaring, het uitkuilen en de vervoedering

Boterzuur uit maïskuil

Broei en schimmel vooral in aangebroken kuilen - serie boterzuur
Het verdichten van de maïskuil, ook van de randen, en voldoende versnelheid zijn de belangrijkste maatregelen om boterzuur te voorkomen, stelt ASG-ruwvoederdeskundige Herman van Schooten in dit tweede

Boterzuurrisico's

Kuilkwaliteit levert grootste gevaar op uiteindelijke besmetting - serie: Boterzuur, plaaggeest van kuil tot kaas
In deze 5e editie over problemen met boterzuur in de melk aandacht voor de risico's

Kuilsignalen herkennen

Voederwaardeanalyse geeft risico op boterzuur in graskuil aan - serie Boterzuur, plaaggeest van kuil tot kaas
Een voedingsdeskundige geeft aanwijzingen voor het herkennen boterzuurbacteriën in de kuil, waarbij de kuilanalyse een belangrijk onderdeel vormt

Meer kennis van de kuil

Nieuwe conserveringsindex van Blgg toont kans op broei en boterzuurbacteriën
Uitleg over de aanvullingen op het Blgg-kuilanalyseformulier, waarvan de beoordeling van de conservering en een vermelding van stikstofindex de belangrijkste zijn

Boterzuur en hygiëne

Een goede voorbehandeling voor het melken begint in de stal - serie: Boterzuur, plaaggeest van kuil tot kaas
In dit laatste artikel in een serie van 6 over de problemen met boterzuur staat de hygiëne rond huisvesting en melkmethode centraal, met aandacht voor voorbehandeling van de uiers
right