Sitemenu

maandag 9 december 2019
left
content-main

605-D Verontreiniging en toxicologie van diervoeders

Schimmels als sluipmoordenaars

Twee op de drie melkveebedrijven kampen met mycotoxinebesmetting
Mycotoxines in het melkveerantsoen vormen een ongrijpbaar, maar niet te onderschatten risico.

Kleurenwaaier aan schimmels

Veel mycotoxinen al gevormd tijdens de teelt van het gewas
Ingegaan wordt op de mate, waarin schimmels en bijbehorende mycotoxinen in het veevoer aanwezig kunnen zijn en in hoeverre zij een gevaar kunnen leveren

Boterzuurrisico's

Kuilkwaliteit levert grootste gevaar op uiteindelijke besmetting - serie: Boterzuur, plaaggeest van kuil tot kaas
In deze 5e editie over problemen met boterzuur in de melk aandacht voor de risico's

Niet vaker ziek

Scherp voeren verantwoord op Koeien & Kansen-bedrijven
Tegelijk met het scherp voeren wat betreft stikstof en fosfaat op de Koeien & Kansen-bedrijven hebben de veehouders hier o.a. het optreden van stofwisselings- en maagdarmaandoeningen bijgehouden

Sporen van boterzuur

Maïskuil vaker oorzaak van boterzuurproblemen dan graskuil
Aandacht voor het probleem van hogere concentraties boterzuurbacteriesporen in maiskuilen en meningen omtrent wat hiertegen te doen is

Sint-jakobskruiskruid

Niet alleen giftig voor paarden.
Praktijkgeval van een gestorven jong rund door aantasting van de lever door een opeenhoping van giftige stoffen uit het sint-jakobskruiskruid
right