Sitemenu

zondag 26 januari 2020
left
content-main

218-A Arbeidswetenschappen (algemeen)

Gezocht: alleskunner m/v

Moderne melkveehouderij stelt hoge eisen aan medewerkers op bedrijven
Met de groei van melkveebedrijven groeit ook de vraag naar goed opgeleide medewerkers, die thuis zijn op het gebied van automatisering, protocollen en verantwoord medicijngebruik.

Eerst efficiënt, dan pas hard werken

Andries-Jan de Boer ''Vanaf tachtig koeien moet je niet zelf, maar moet de planning bepalen wat er op het bedrijf gebeurt' - special Arbeid
Wat is arbeidsefficiëntie? Om de onduidelijkheid rond dit begrip weg te nemen ontwikkelden Vetvice en Accon-avm ‘Het rad van de arbeid’.

Arbeid vraagt tijd

Isabelle Vuylsteke: 'In de praktijk nog weinig nagedacht over looplijnen' - special Arbeid
Arbeid is de bottleneck voor veel groeiende melkveebedrijven.

Melkproductie per uur kan flink stijgen

De komende tien jaar is een tijdsbesparing op veeverzorging van vijftig procent per koe te realiseren
Nieuwe technieken bepalen sinds jaar en dag het tempo van schaalvergroting. De moderne technieken worden in de toekomst op steeds meer bedrijven toegepast.

Balanceren met tijd en taken

Jannie Cnossen: "Zonder mechanisatie redden we het niet"
Een gesprek met Jannie Cnossen, getrouwd met een melkveehouder en zelf werkzaam als shiatsu-therapeute naast haar werk op het veebedrijf

Maximale inzet loonwerker

Vijftigurige werkweek dankzij uitbesteden landwerk en slimme mechanisatie in de stal - serie Hightech-/Lagekostenbedrijven. Deel 5: Arbeid en mechanisatie
De beide bedrijfsleiders van het Lagekostenbedrijf en van het Hightechbedrijf van ASG geven inzicht in hun arbeidsuren en mechanisatiekosten

Melk per man per uur

José Maria Pontes: "We willen zo efficiënt mogelijk werken"
Een gesprek met de eigenaar van Granja San José, een Spaans familiebedrijf met 1.200 melkkoeien en 14 miljoen kg quotum
right