Sitemenu

vrijdag 18 oktober 2019
left
content-main

Opinie2

Opinie

       
        

Nieuwe stelling GD (30-11-2012)

Intro

Maandelijks poneren drie specialisten vanuit hun expertise en vanuit praktijkervaringen een nieuwe stelling. Deel uw ervaringen en discussieer mee!

 

Christian Scherpenzeel van de GD: 'Melkveehouders maken te weinig gebruik van advies dierenarts.'

Samenwerking tussen melkveehouder en dierenarts is belangrijker dan ooit.

Bekijk en reageer

     

vorige stellingen

vorige stellingen

vorige stellingen

Accon avm

Vetvice

GD/UGCN

15-04-2010 Liefde voor het vak misleidend
22-07-2010 Verborgen rendement
08-03-2011 Landaankoop is te duur
19-05-2011 Afmesten koeien rendeert
17-10-2011 Gesekst sperma en bwb loont
29-12-2011 Lagere afkalfleeftijd rendabel
25-07-2012 Ondernemen en mileubeleid

17-03-2010 Zandboxen onderschat
17-06-2010 Behandelbox essentieel
01-02-2011 Stressvrije afkalflijn
06-04-2011 Maandelijks de klauwverzorger
22-06-2011 Mortellaro managementfout
24-11-2011 Herinrichting melkveebedrijf
19-09-2012 Synchronisatie geen toekomst

16-05-2012 Aandacht voor uiergezondheid
     
Accon avm

Wie zijn wij?

Wij zjin agrarisch adviseurs en branchespecialisten 'melkveehouderij' Andries-Jan de Boer en Hendrik Veldman.

Als adviseur voeren we aan keukentafels gesprekken over resultaatbeoordeling, veranderingsplannen, belasting-aangiften, bedrijfsovernames, investeringsplannen, fiscale kansen etc. Hiervoor werken we samen met accountants, fiscalisten, juristen en mestwetdeskundigen.

Als branchespecialisten houden we ons bezig met het volgen van de ontwikkelingen in de melkveehouderij. Dit vertalen we in adviesconcepten waarmee alle accon-avm-adviseurs onze klanten vooruit kunnen helpen.

De melkveehouderij is voor Accon avm met zo'n 5000 klanten een belangrijke sector. Voor deze klanten zorgen we voor zaken als jaarrekeningen, belastingaangiften, bedrijfseconomisch advies, mestwetadvies, fiscaal en juridisch advies. Vanuit deze ervaring zullen wij u praktijkvoorbeelden aan de hand van een stelling voorleggen.

 

Vetvice

Wie zijn wij?

Wij zijn rundveedierenartsen Bertjan Westerlaan en Nico Vreeburg en landbouwingenieur Wiebe Veenstra.

Wij zijn gespecialiseerd in koegerichte oplossingen, waarbij efficiënt werken in de stal net zo belangrijk is als koecomfort. Daarom werken wij als onafhankelijke specialisten aan eenvoudige, flexibele en uitbreidbare ontwerpen voor veehouders in Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Scandinavië.

Wij verzorgen meestal complete ontwerpen voor nieuwbouw of verbouw. Vaak werken we hiervoor samen met de aannemer, de stalinrichter en het bedrijf dat de definitieve tekeningen maakt en de vergunningen regelt.

Wij helpen de veehouder om een stal neer te zetten waarin hij minstens twintig jaar gezond en duurzaam kan werken; met veel plezier en met weinig zweet.

Vanuit deze achtergrond brengen we u de komende tijd stellingen die u tot nadenken zetten als u wilt uitbreiden of nieuw bouwen.

 

Rundveedierenarts GD

Wie ben ik?

Mijn naam is Christian Scherpenzeel en ik ben dierenarts herkauwergezondheidszorg bij het Uiergezondheidscentrum Nederland (UGCN) en de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Na mijn studie diergeneeskunde in Gent en Utrecht ben ik als praktiserend rundveedierenarts aan de slag gegaan in Veenendaal, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Aansluitend heb ik gewerkt als docent/dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde, departement Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren van de Universiteit Utrecht.

Momenteel combineer ik de twee werelden ‘wetenschap’ en ‘praktijk’ in één functie. Hierbij richt ik mij binnen het UGCN en de GD op één diersoort en één onderwerp: een optimale melkkwaliteit en uiergezondheid van melkvee in Nederland.

Vanuit deze achtergrond zal ik u vanaf heden proberen te prikkelen met stellingen die gaan over de actualiteiten rondom diergezondheid en zaken die de dierenarts in de praktijk opvallen bij melkveehouders.

right